Bodytec

Your way to a perfect body
Start samen (2 pers.) met Bodytec en betaal €23,- p.p. per les i.p.v. €25!
Snel een fantastisch resultaat: 20 minuten Bodytec staat gelijk aan 3 uur intensief sporten!


Waarom bodytec
bij Dermafit?

Natuurlijk strak en slank – dit bereik je met Bodytec.
De krachtige spiercontracties stimuleren de productie van collageen en de doorbloeding van de huid.
Het energieverbruik wordt door de training langdurig verhoogd.

Positieve effecten: gewicht en vet worden gereduceerd en de stofwisseling wordt verhoogd. De onaantrekkelijke vetbulten, in het bijzonder op de taille en heupen, worden effectief bestreden. Spieren worden zichtbaar met een betere definitie en stevigheid. Tot een bepaalde leeftijd kan cellulite worden voorkomen of bestreden.

Bodytec is erg geschikt om in te zetten bij blessures zoals nek, rug en schouderklachten, maar ook bij het herstel van een hernia(‘s).Profiteer van een gratis Bodytec proefles!

Boek vandaag nog jouw proefles en ervaar wat Bodytec voor jou kan doen!

START DOING

Wordt de beste versie van jezelf!

NO MORE EXCUSES

In trainingen van maar 20 minuten een super effect behalen!

Gratis aanmelden

Afslanken

Afvallen en figuurcorrectief trainen.
Vet verbranding en stofwisseling worden verhoogd.


Huid en spierverbetering

Bindweefsel versteviging door collageen en elastine aanmaak.
Verbetering van doorbloeding.
Vermindering van osteoporose en spataderen.


Cellulite

Cellulite vermindering.
Bestrijden van vetbulten.

Conditie

Conditie, uithoudingsvermogen en vitaliteit worden verhoogd.

20 minuten workout

Tijd besparen, gladde stevige huid, omvangverlies, sterke en stevigere spieren en trainen in 1 programma.

Geschikt voor iedereen

Geschikt voor iedereen: jong, oud, man, vrouw met of zonder blessures.

Blessures

Verminderen van blessures zoals: rug- , schouder-, en nekklachten.
Verhelpen van incontinentie.

Personal training

1-op-1 of 1-op-2 personal training.

Veelgestelde vragen


 • Hoe lang duurt een Miha Bodytec training?
 • Waarom is een Bodytec training zo effectief?
 • Waarom kan met een Bodytec training sneller resultaat behaald worden dan bij conventionele krachttraining of andere EMS apparatuur?
 • Na hoeveel Bodytec sessies kun je resultaat merken?
 • Word ik moe van een Bodytec training?
 • Ga ik zweten van een Bodytec training?
 • Wat kun je voor en na een Bodytec sessie het beste eten en drinken?
 • Hoe vaak per week mogen beginners Bodytec trainingen volgen?
 • Is het volgen van Bodytec trainingen aan een bepaalde leeftijd gebonden?
 • Welke kleding wordt geadviseerd voor een Bodytec training?
 • Mag je ook een gewoon t-shirt gebruiken als onderkleding?
 • Zijn er wetenschappelijke onderzoeken die Bodytec onderbouwen?
 • Is een Bodytec training veilig?
 • Mag je Bodytec trainingen volgen wanneer je medicatie gebruikt?
 • Bij welke type blessures kan Bodytec worden ingezet en bij welke blessures wordt dit afgeraden?
 • Kun je Bodytec trainingen doen als je een spiraaltje hebt?
 • Hoe kanBodytec worden ingezet voor mensen met rugklachten?
 • Hoe veilig is Bodytec voor mensen met hartklachten?
 • Hoe snel na de bevalling mag er met Bodytec worden gestart?
 • Geeft Bodytec gedurende de sessie een onprettig gevoel?
 • Voor wie is Bodytec niet geschikt?
Hoe lang duurt een Miha Bodytec training?

Een afspraak duurt ongeveer 30 minuten, waarvan 20 minuten effectief getraind wordt met de Miha Bodytec apparatuur. De rest van de tijd is om de speciale Bodytec onderkleding en het elektrodenvest aan en uit te trekken. Kennismakingsafspraken duren over het algemeen langer, soms tot maximaal een uur in verband met de uitleg en het afstellen van de apparatuur.

Waarom is een Bodytec training zo effectief?

Met een Bodytec training wordt sneller resultaat behaald dan bij traditionele trainingsvormen. Zo worden alle grote spiergroepen van het lichaam tegelijkertijd aangespannen. Er worden bijna twee keer zoveel spiervezels geactiveerd als bij een conventionele training. Bovendien activeert Bodytec, in tegenstelling tot de meeste andere EMS apparatuur, de grote spiergroepen bipolair. De agonist en antagonist van de spieren worden tegelijkertijd gestimuleerd. Er wordt dus niet plaatselijk gestimuleerd en de mate van stimulatie kan per spiergroep en over de tijd geleidelijk worden opgevoerd. Daarnaast activeert de Miha Bodytec ook de dieper liggende spierweefsels.

Waarom kan met een Bodytec training sneller resultaat behaald worden dan bij conventionele krachttraining of andere EMS apparatuur?

Bij conventionele manieren van krachttraining, ben je van vele voorwaarden afhankelijk om trainingsresultaten te behalen. Te denken is aan techniek, focus, maximale gewrichtsbelasting en spierbewustzijn (voorspanning). Met een Bodytec training zijn deze voorwaarden te verwaarlozen. Zo worden alle grote spiergroepen van het lichaam tegelijkertijd aangespannen. Er worden bijna twee keer zoveel spiervezels geactiveerd als bij een conventionele training.

Na hoeveel Bodytec sessies kun je resultaat merken?

De effecten van een training met de Bodytec zijn vrijwel direct te ervaren. Tijdens en na de sessie door het “happy hormoon” effect. Direct na de eerste training ervaar je een voldaan gevoel alsof je meerere uren in de sportschool hebt doorgebracht. Na enkele sessies zullen al de eerste “meetbare” effecten optreden zoals een verhoogd energielevel, meer spierkracht, huidverbetering en vermindering van eventuele gewrichtspijn.

Word ik moe van een Bodytec training?

De hartslag stijgt gedurende de training nauwelijks, wanneer de training wordt afgestemd op de belastbaarheid van het lichaam. Maar het kan uiteraard wel. Afhankelijk van het gekozen niveau en intensiteit van de training kan na de training een wat hogere spierspanning of lichte spierpijn gevoeld worden.

Ga ik zweten van een Bodytec training?

Bij een gemiddelde training hoeft het hart- en longsysteem niet veel harder te werken dan in rust. De activiteit vind met name plaats op spierniveau. Hierdoor hoeft er ook geen of nauwelijks warmte afgevoerd te worden door middel van zweten. Door de oefeningen intensiever te maken kan dit effect wel bereikt worden. Onderzoek heeft echter aangetoond dat het niet noodzakelijk is om toch cardio vasculaire vooruitgang te boeken.

Wat kun je voor en na een Bodytec sessie het beste eten en drinken?

Voor elke Bodytec sessie moet je lichaam voldoende energie hebben en goed gehydrateerd zijn. De laatste grote maaltijd dient ten minste twee uur van tevoren genuttigd te zijn. Mocht dit niet het geval zijn, dan is een extra energie aanvulling voor de trainingssessie in de vorm van een energie bar of bijvoorbeeld een stuk fruit aan te raden. Zorg er altijd voor dat je tijdens en na de training genoeg drinkt, in de vorm van water of Isotone sportdrank.

Hoe vaak per week mogen beginners Bodytec trainingen volgen?

Door de effectiviteit van Bodytec zijn twee trainingen per week voldoende om doelstellingen te bereiken. Doelstellingen worden niet alleen bereikt door inspanning, maar ook door ontspanning. Neem daarom tussen twee trainingen altijd minimaal 48 uur rust.

Is het volgen van Bodytec trainingen aan een bepaalde leeftijd gebonden?

Wij adviseren om de algemene standaard leeftijdgrens voor fitnesstraining vanaf 16 jaar aan te houden. Doordat er geen beperkingen zijn aan de oefeningen die uitgevoerd kunnen worden, is Bodytec geschikt voor ieder niveau en tot op hoge leeftijd.

Welke kleding wordt geadviseerd voor een Bodytec training?

Speciale Miha Bodytec (onderkleding)kleding. Indien gewenst (sport)schoenen maar wanneer de vloer voldoende grip geeft, zijn sokken ook mogelijk.

Mag je ook een gewoon t-shirt gebruiken als onderkleding?

De onderkleding van Miha Bodytec is speciaal ontwikkeld voor EMS training. Denk hierbij aan materiaalsamenstelling en aan de dikte van de stof. Een gewoon t-shirt dat niet aan dezelfde samenstelling voldoet, kan daardoor niet hetzelfde trainingsresultaat garanderen.

Zijn er wetenschappelijke onderzoeken die Bodytec onderbouwen?

In tegenstelling tot veel andere aanbieders doet Miha Bodytec al meer dan een decennium veel wetenschappelijk onderzoek naar de vele effecten van Miha Bodytec. Vragen over dit wetenschappelijke onderzoeken? Neem dan contact met ons op, wij vertellen er graag meer over.

Is een Bodytec training veilig?

Een EMS training met de Miha Bodytec werkt met een impuls intensiteit binnen het micro-Ampere (mA) bereik. Deze intensiteit is volledig veilig voor het menselijk lichaam. Er zijn echter een aantal aandoeningen en omstandigheden waarbij het trainen met de Miha Bodytec wordt afgeraden of alleen is toegestaan na goedkeuring van een arts of behandelaar. Wanneer u restricties heeft gekregen van bijvoorbeeld een huisarts of specialist aangaande inspanning, vragen wij om dit altijd van tevoren te melden.

Mag je Bodytec trainingen volgen wanneer je medicatie gebruikt?

Medicatie wordt voorgeschreven in het geval van een aandoening. Controleer daarom altijd eerst de contra-indicatielijst. Indien er restricties zijn aangaande inspanning dient de behandelend arts of specialist om toestemming gevraagd te worden.

Bij welke type blessures kan Bodytec worden ingezet en bij welke blessures wordt dit afgeraden?

Controleer altijd eerst of de blessure op de contra-indicatielijst staat. Is dit niet het geval dan kan Bodytec van meerwaarde zijn. Overleg altijd eerst met de behandelende arts, specialist of behandelend therapeut.

Kun je Bodytec trainingen doen als je een spiraaltje hebt?

Een spiraaltje is geen contra-indicatie voor het volgen van Bodytec trainingen. Wij adviseren wel om de eerste trainingssessie rustig te starten. Let goed op eventuele reacties van het lichaam (zoals gevoeligheid). Neem bij twijfel contact op met de Bodytec trainer of arts.

Hoe kanBodytec worden ingezet voor mensen met rugklachten?

De resultaten van Bodytec op chronische lage rugklachten zijn wetenschappelijk onderzocht en zeer positief gebleken. Een juiste begeleiding is echter essentieel evenals een goede diagnose aangezien er vele oorzaken zijn van rugklachten. Bij twijfel raden wij aan de behandelend arts of specialist om advies te vragen.

Hoe veilig is Bodytec voor mensen met hartklachten?

EMS training wordt al tientallen jaren veilig ingezet en kent zelfs zijn oorsprong in de revalidatie. Desondanks adviseren wij om in het geval van hartklachten voor de zekerheid de behandelende arts of specialist om advies te vragen.

Hoe snel na de bevalling mag er met Bodytec worden gestart?

In het algemeen geeft het lichaam uitstekend aan wanneer het voldoende hersteld is van de bevalling. Zijn er nog restricties aangaande sporten? Overleg voor het exacte moment dan even met de behandelende arts of verloskundige.

Geeft Bodytec gedurende de sessie een onprettig gevoel?

Het succes van de Bodytec is te danken aan het feit dat het een prettige manier van trainen is en dat de gewenste trainingsdoelstellingen nu wel worden bereikt. Wij raden een ieder aan, die het nog niet ervaren heeft, om er niet lang mee te wachten.

Voor wie is Bodytec niet geschikt?
 • Epilepsie
 • Pacemaker
 • Zwangerschap (wel ideaal na de zwangerschap)
 • Sterke onregelmatigheden in de bloeddoorstroming
 • Darmwand hernia of liesbreuk
 • Tuberculose
 • Tumoren
 • Arteriosclerose in een vergevorderd stadium, onregelmatigheden in de vaatdoorbloeding
 • Zware neurologische aandoeningen
 • Diabetes Mellitus
 • Hemofilie
 • Open wonden, geïrriteerde huid

Nog vragen?

Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op via een van onderstaande kanalen.


Bel of Whatsapp

06-28263565